Gevelreiniging

Gevelreiniging is een voorbeeld van een grote schoonmaakklus die eens in de paar jaar gebeuren moet. Het is een behoorlijk karwei om een gevel compleet te reinigen. Gelukkig hebben wij de experts in huis die met elke gevel raad weten. Zij gaan nauwkeurig en precies te werk. Ze nemen de situatie en de staat van je gevel eerst in zich op. Vervolgens kiezen ze de perfecte manieren om jouw gevel weer helemaal schoon te krijgen.

Het is geen wonder dat een gevel na verloop van tijd aan een schoonmaakbeurt toe is. Want het is het gehele jaar onderhevig aan allerlei omgevingsfactoren. Daardoor gaat de glans van een gevel verloren. Dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er voldoende manieren om je gevel schoon te maken.

Weersomstandigheden hebben invloed op de staat van uw gevel

Dat is bijvoorbeeld het weer. Regen is eigenlijk nooit goed, zeker niet voor houten onderdelen. Water kan al best schadelijk zijn. Zeker als het een aantal jaar de tijd krijgt. Maar regen is veel meer dan alleen water. Er zitten allerlei deeltjes in die veel hardnekkiger zijn. Het begrip zure regen is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. De zon zelfs speelt ook een belangrijke rol. Deze heeft in feite weinig invloed op de stenen gedeeltes van je woning. Maar hout wordt wel aangetast door veel zon. De verflaag verbleekt en dat zorgt voor kleurverschillen waardoor de uitstraling van je woning verloren gaat.

Kleine deeltjes in de lucht vallen op uw gevel neer. Dat kan van alles zijn. In veel gevallen zal er sprake zijn van een groenige verkleuring. Dat komt door deeltjes uit de natuur. U kunt denken aan pollen en ander plantmateriaal. Het groeien van mos op de gevel is bij veel mensen ook een hardnekkig probleem. Hetzelfde geldt eigenlijk voor klimop planten die niet meer te controleren zijn. Die laten een erg hardnekkig spoor achter dat bijna niet te verwijderen lijkt. Gelukkig weten wij daar wel raad mee.

Gevelreiniging

Lang niet alle plekken van en gevel zijn makkelijk te bereiken

Je kunt er uiteraard voor kiezen om te proberen om uw gevel zelf te reinigen. Maar veel mensen komen dan toch tot de conclusie dat dit niet zo’n geslaagd plan is. Want het vuil dat op je gevel zit komt niet zomaar los. Het is vaak jaren bezig geweest om zich op te hopen en vast te groeien. Daarom is het inschakelen van een professional eigenlijk altijd de beste keuze. Helemaal omdat u lang niet overal even makkelijk bij komt. Om een gevel grondig te reinigen zal een ladder in veel gevallen niet genoeg zijn. Bovendien is het erg gevaarlijk om op een ladder te staan met een hogedrukspuit in de hand. Een steiger is in alle gevallen een veiligere en gemakkelijkere optie. U kunt dan overal veel eenvoudiger bij. Zelfs lastig bereikbare plekken kunt u met een steiger te lijf gaan.

Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte​

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Bescherm uw gevel door grondige reiniging

Gevelreiniging doet u niet alleen maar voor de aanblik van uw woning. Het is daarnaast een onderdeel van het onderhoud aan uw huis. Want vuil dat op uw gevel zit zal uiteindelijk leiden tot verwering. Als u dit maar lang genoeg laat zitten zal het uiteindelijk schade aan uw woning aanrichten. Houten onderdelen zoals kozijnen en gevelbekleding zijn als eerste aan de beurt. Maar ook kunststof kozijnen verweren snel als ze niet tijdig gereinigd worden. Zelfs de stenen oppervlakten kunnen uiteindelijk aangetast raken. Mede hierdoor is gevelreiniging zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw woning in een goede staat blijft verkeren. Bovendien zijn de kosten voor reparatie veel hoger. Door tijdig uw gevel te laten reinigen kunt u uiteindelijk dus kosten besparen.

Alles voor de juiste gevelreiniging

Als professioneel schoonmaakbedrijf hebben wij alles tot onze beschikking om oppervlakten grondig en compleet te reinigen. Gevelreiniging is een klus die u het beste aan een specialist over kunt laten. Een groot gedeelte van het vuil dat op uw gevel zit krijgt u er namelijk niet af met standaard schoonmaakmethodes. U zult alleen met hardnekkige middelen en specialistische manieren een wenselijk resultaat behalen.

Hoe uw woning schoongemaakt wordt, is afhankelijk van verschillende factoren. Gevelreiniging vraagt om veel kennis en expertise. Uiteraard speelt de staat van de woning een belangrijke rol. Maar dat is lang niet de enige eigenschap die bepaald wat voor methodes wij gaan gebruiken. Het soort vuil dat op de woning zit, is eveneens een doorslaggevende factor. In sommige gevallen is dit natuurlijk vuil. U kunt daarbij denken aan mos, pollen en andere, veelal groenkleurige, aantasting. Neerslag van uitlaatgassen uit het verkeer heeft eveneens een negatieve invloed op uw gevel. Hierbij geldt dat een geheel andere methode van schoonmaken gewenst is. Wij kiezen uiteraard altijd voor de meest efficiënte methode. Daardoor kunnen we sneller werken en leveren we optimale resultaten.

Hoge druk reiniging van uw gevel

Wanneer vuil echt vast zit, dan is een hogedrukspuit vaak een uitstekende oplossing. In feite zijn er twee manieren om dat te doen. Het kan met koud water. Hierbij wordt er over het algemeen vooral gebruik gemaakt van een erg hoge druk. Het water wordt met zo’n kracht tegen de gevel aan gespoten dat zelfs vastzittend vuil los komt. Er kan ook voor worden gekozen om warm water te gebruiken. Hierbij ontstaat een stomend effect. Het voordeel van warm water is dat deeltjes er makkelijk in oplossen. Hierdoor komt het vuil van uw gevel makkelijker vrij. Over het algemeen vindt reiniging met warm water onder een veel lagere druk plaats. Het is vooral belangrijk dat het warme water z’n werk kan doen.

Methodes om uw gevel te reinigen

Zandstralen om uw woning weer schoon te krijgen

Een van de meest gebruikte methodes voor gevelreiniging is zandstralen. Hierbij wordt water met kleine deeltjes zand onder hoge druk tegen uw woning gespoten. Dit heeft een soort van schurend effect. Dankzij de kleine deeltjes zand is het mogelijk om zelfs hardnekkig vuil van uw woning af te spuiten. Tegenwoordig wordt er eigenlijk nooit meer echt gebruik gemaakt van zand. In plaats daarvan wordt er veelal gekozen voor een ander materiaal waar kleine deeltjes van gemaakt worden. Zandstralen wordt erg breed ingezet. Dat komt omdat het een ongelooflijk potente manier is om oppervlaktes grondig te reinigen.

Chemische reiniging van uw gevel

In het geval van chemische reiniging worden specifieke middelen ingezet. Welke dat zijn, is onder andere afhankelijk van de staat van uw gevel en het type vuil dat problemen veroorzaakt. Bij chemische reiniging gebruiken wij middelen die hardnekkig zijn tegen vuil, maar uw gevel niet beschadigen. Van welk materiaal de gevel is, speelt ook mee bij het uitkiezen van de juiste middelen. Chemische reiniging is erg krachtig. Daardoor is het een ideale methode om smerige gevels weer helemaal brandschoon te krijgen. Onze experts weten precies welke chemicaliën gebruikt dienen te worden om uw woning te laten stralen.

Schoonmaakster Joanne

Wat zeggen anderen over ons schoonmaakbedrijf

Wat klanten over Schoonmaak Gigant te vertellen hebben. 

Voor onze slotenmakersbedrijf in Rotterdam waren wij op zoek naar een betrouw- en betaalbare schoonmaakbedrijf. Deze hebben wij gelukkig gevonden. Schoonmaak Gigant is een eerlijk bedrijf waarbij je geen verrassingen hoeft te verwachten. Een echte aanrader dus!
Cor Simons
Lockit Slotenmakers
Wij zijn een leverancier van gereedschap en hang-en-sluitwerk. Er wordt nogal wat rommel achtergelaten door klanten in ons filiaal in Rotterdam. Wij hebben helaas zelf geen tijd om dit zelf op te ruimen maar dit doet gelukkig Schoonmaak Gigant voor ons. Fijne medewerkers.
Jimmy Simons
Destil Nederland

Vrijblijvende offerte of een algemene vraag?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en eerlijk schoonmaakbedrijf? Dan bent u bij Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant aan het juiste adres. Vraag een schoonmaakbedrijf offerte aan en kom precies te weten wat u kunt verwachten qua kosten voor een gevelreiniging.

U kunt ons natuurlijk  ook altijd benaderen met algemene vragen. Het maakt ons verder niet uit wat uw vraag is, wij helpen u graag. Heeft u liever dat wij geheel vrijblijvend bij u langs komen? Ook dan staan wij voor u klaar! Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant helpt u verder.