Voegwerk

Het belang van voegwerk voor uw gevel moet niet onderschat worden. Niet alleen zijn ze een essentieel onderdeel hiervan, maar schade hieraan kan ernstige gevolgen hebben. Helaas kan het gebeuren dat het voegwerk van een gevel beschadigd raakt dan wel aangetast wordt (bijvoorbeeld door vuil). Sowieso zal de tand des tijds er voor zorgen dat het voegwerk verval gaat vertonen. Daar is geen ontkomen aan.

Hieronder kunt u meer lezen over wat voegwerk nu eigenlijk precies is en wat het belang van voegwerk voor een gevel is. Daarnaast laten we u zien wat de voordelen hiervan zijn, en van welke pluspunten u kunt genieten als u het voegwerk van uw gevel in een optimale conditie houdt. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat een specialist werkzaamheden aan het voegwerk moet uitvoeren. Daarom zetten we de gemiddelde kosten hiervan voor u op een rijtje en laten we u zien hoe u de beste prijs hiervoor kunt vinden.

Wat is voegwerk?

Voegen vormen de overgangen tussen het materiaal van uw gevel, waarbij het veelal gaat om (bak)stenen. Voegwerk is er in twee soorten: horizontaal en verticaal, oftewel staand en liggend. Voegen maken een gevel af. Als het er goed uitziet, vallen voegen niet op. Echter vallen ze wel op wanneer ze er niet goed uitzien. Ook op esthetisch vlak zijn ze dus van belang. Bovendien heeft u hierbij de keuze: naast standaard voegwerk kunnen voegen ook geknipt, gesneden of op diverse wijzen verdiept zijn.

Naast dat een voeg er goed uit dient te zien, zorgt voegwerk ook voor bescherming van uw woning. Eén van de grootste problemen waar muren mee te maken kunnen krijgen, is vocht. Als een gevel beschadigd is geraakt, kan dit vocht binnen dringen. Dit kan leiden tot schimmelplekken en aantasting van de binnenmuur. Ook via voegwerk kan vocht binnen geraken, bijvoorbeeld omdat de poriën nog niet goed gedicht zijn. Daarom kan er bijvoorbeeld tijdens een gevelreiniging voor gekozen worden om de boel te impregneren. Daarnaast kan voegwerk aangepakt worden tijdens een gevelrenovatie.

voegwerk

Wat zijn de gemiddelde kosten van voegwerk?

De kosten die gepaard gaan met voegwerk zullen afhankelijk zijn van het soort voegwerk waar u voor kiest. Daarnaast zijn kosten opgebouwd uit elementen zoals de kosten van het loon, btw en de materialen die aangeschaft moeten worden. In de tabel hieronder worden de gemiddelde kosten per vierkante meter van de verschillende soorten voegwerk voor u op een rijtje gezet. Dit zijn gemiddelde kosten, en dus geen exacte kosten. Wat u uiteindelijk af moet rekenen kan dus verschillen.

Soort voegwerkGemiddelde kosten per vierkante meter
Knipvoeg€ 55,- en € 100,-
Snijvoeg€ 50,- en € 90,-
Platvolvoeg€ 10,-
Schaduwvoeg€ 11,-
Bol geklopte voeg€ 10,-
Verdiepte voeg€ 10,-
Terug gehouden voeg€ 10,-

Knipvoeg

De potentieel duurste variant qua voegwerk is de knipvoeg. Alhoewel deze soort voeg een knipvoeg wordt genoemd, krijgt deze soort voeg zijn karakteristieke vorm doordat deze afgesneden wordt. Bij het in de gevel plaatsen van deze voeg blijft een gedeelte uitsteken. Deze wordt hierna afgesneden, waardoor de karakteristieke vorm vol sier ontstaat. Wel is het zo dat de voeg lichtjes blijft uitsteken ten opzichte van de steen. Dit geeft een gevel een iets meer statige uitstraling.

Snijvoeg

In vele opzichten zijn een snijvoeg en een knipvoeg vergelijkbaar. Beide worden in de gevel geplaatst, waarbij ze uit blijven steken ten opzichte van de steen. Ook ontstaat er bij beide een klein driehoekig dakje. Echter is er een groot verschil. Waar een knipvoeg na het afsnijden echter nog een beetje blijft uitsteken, is dit bij een snijvoeg niet het geval. Deze staat op één lijn met de steen. Dit ziet er net wat strakker uit.

Platvolvoeg

Een platvolvoeg wordt ook wel een standaard voeg genoemd, omdat dit de variant is die je terug ziet bij de meeste gevels. In tegenstelling tot knipvoegen en snijvoegen is dit dan ook een betaalbaardere variant met kosten die gemiddeld rond de 10 euro per vierkante meter uit komen. Specie wordt perfect uitgelijnd ten opzichte van de stenen. Vocht heeft geen kans meer om binnen te dringen door de dichtheid van dit type voeg.

Schaduwvoeg

De naam van deze voeg, schaduwvoeg, refereert naar de schaduw die ontstaat wanneer er direct zonlicht op de gevel schijnt. Dit effect kan ontstaan door de manier waarop deze voeg in de gevel verwerkt is, in een hoek van 45 graden. Hierdoor ontstaat een opvallend en mooi effect dat uw gevel een eigen smoel geeft. Gemiddeld kost een schaduwvoeg net iets per vierkante meter dan de andere betaalbare soorten voegen.

Bol geklopte voeg

De bol geklopte voeg is een voeg die uitsteekt en ietwat ruw is afwerkt, waardoor de typerende bolachtige vorm ontstaat. Qua prijs kost deze ongeveer net zo veel per vierkante meter als een platvolvoeg: 10 euro per vierkante meter. Echter is dit een variant die tegenwoordig niet zo vaak meer gezet wordt. Desalniettemin is het bij sommige specialisten nog wel mogelijk.

Verdiepte voeg

Ook een verdiepte voeg maakt gebruik van een verdieping, vergelijkbaar met een schaduwvoeg. Waar een schaduwvoeg echter in een hoek van 45 graden wordt gemaakt, terwijl een verdiepte voeg recht naar beneden loopt. Ook dit creëert een schaduw, maar op een andere wijze. Ook dit geeft uw gevel meer een eigen smoel, en daarnaast heeft het als groot voordeel dat de gevel sneller opdroogt na een regenbui.

Terug gehouden voeg

Tot slot kan er gekozen worden voor de terug gehouden voeg. In feite is deze te vergelijken met de verdiepte voeg, met als grootste verschil dat een terug gehouden voeg minder diep is. Hierdoor ontstaat er dus een lichter schaduweffect, en zal ook de muur sneller droog zijn na een regenbui. Ook deze variant kost u gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter.

Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte​

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

De voordelen van voegwerk

Het in optimale conditie houden van het voegwerk van uw gevel brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste ziet uw gevel er beter uit. Een gevel is namelijk het visitekaartje van uw woning, het is de eerste indruk die mensen krijgen van je huis. U wilt dan wel dat alles er op en top uitziet. Bovendien doet een gevel die er goed uitziet u huis in waarde laten stijgen. Het bijwerken van voegwerk doet u dus niet alleen voor het oog.

Bovendien is voegwerk een groot onderdeel van uw gevel, het beslaat veelal zo’n 20% tot 30% van het gehele oppervlak. U wilt dus niet alleen dat dit grote onderdeel van uw gevel er goed uit ziet, maar ook dat deze optimaal bescherming en ondersteuning aan de rest van de gevel kan bieden. Vandaar dan ook dat het voegwerk in orde moet zijn.

Hierboven werd het ook al aangestipt, maar goed en dicht voegwerk is van groot belang van het buiten de deur houden van vocht. Niet alleen beschadigingen aan uw gevel, maar ook te grote poriën in de voegen van uw muur kunnen ertoe leiden dat vocht een weg naar binnen weet te banen. Dit diverse gevolgen hebben, van vieze schimmelplekken tot aan aantasting van de binnenmuur. Nieuwe voegen kunnen dergelijke problemen voorkomen.

Waar vind ik de beste prijs voor voegwerk?

Het mooie aan het internet is dat u nu zelf de tools in handen hebt om de beste prijs voor het vervangen dan wel reinigen van het voegwerk te kunnen vinden. Er zijn vele specialisten die u op dit vlak uit de brand willen helpen. Deze beschikken allen over een eigen website. Via deze site kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Door dit bij meerdere specialisten te doen, kunt u de offertes onderling vergelijken op het gebied van prijzen. Zo vindt u eenvoudig de laagste prijs.

Maar de laagste prijs moet niet uw einddoel zijn. Immers zegt prijs niets over kwaliteit. Het is dan ook aan te raden dat u op zoek gaat naar de beste verhouding tussen deze twee. Zo betaalt u alsnog een scherpe prijs maar boet u niet in op het gebied van kwaliteit. De offerte is een eerste indicator van kwaliteit. Als deze er goed verzorgd uit ziet en de kosten logisch zijn opgebouwd, is dit een goed teken.

Tegelijkertijd is het zo dat we u de moeite van een ellenlange zoektocht naar de beste prijs voor hoge kwaliteit kunnen besparen, want die vind u hier. Bij ons kunt u terecht voor alle soorten voegwerk die uw gevel nodig heeft. Daarnaast kunt u ook bij ons aankloppen voor gevelreiniging en gevelrenovatie, dit kan samen met het voegwerk worden uitgevoerd. En dat zijn niet de enige voordelen van een samenwerking met deze specialist. Wij durven u dan ook een 100% tevredenheidsgarantie te bieden.

Wat zeggen anderen over ons schoonmaakbedrijf

Wat klanten over Schoonmaak Gigant te vertellen hebben. 

Voor onze slotenmakersbedrijf in Rotterdam waren wij op zoek naar een betrouw- en betaalbare schoonmaakbedrijf. Deze hebben wij gelukkig gevonden. Schoonmaak Gigant is een eerlijk bedrijf waarbij je geen verrassingen hoeft te verwachten. Een echte aanrader dus!
Cor Simons
Lockit Slotenmakers
Wij zijn een leverancier van gereedschap en hang-en-sluitwerk. Er wordt nogal wat rommel achtergelaten door klanten in ons filiaal in Rotterdam. Wij hebben helaas zelf geen tijd om dit zelf op te ruimen maar dit doet gelukkig Schoonmaak Gigant voor ons. Fijne medewerkers.
Jimmy Simons
Destil Nederland

Vrijblijvende offerte of een algemene vraag?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en eerlijk schoonmaakbedrijf? Dan bent u bij Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant aan het juiste adres. Vraag een schoonmaakbedrijf offerte aan en kom precies te weten wat u kunt verwachten qua kosten.

U kunt ons natuurlijk  ook altijd benaderen met algemene vragen. Het maakt ons verder niet uit wat uw vraag is, wij helpen u graag. Heeft u liever dat wij geheel vrijblijvend bij u langs komen? Ook dan staan wij voor u klaar! Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant helpt u verder.