Impregneren

Gevelreiniging en impregneren gaan vaak hand in hand. Er zijn dan ook genoeg specialisten te vinden die beide werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. Het reinigen van de gevel wordt niet alleen uitgevoerd omdat zo uw gevel er weer mooi schoon uitziet, maar ook om potentiële schade te voorkomen. Het doel van gevelimpregnatie is ongeveer hetzelfde: potentiële schade voorkomen. Daarom is het aan te raden om deze werkzaamheden samen uit te voeren.

Hieronder kunt u meer lezen over het impregneren van de gevel. Ten eerste laten we u zien wat het precies inhoudt, waarna we hierop volgend ingaan op de voordelen van het impregneren van uw gevel. Vervolgens tonen we u de gemiddelde kosten van impregneren. Hierna wordt uitgelegd waarom gevelreiniging en impregnatie vaak samen worden uitgevoerd. Tot slot laten we u zien dat u het beste bij deze specialist terecht kunt voor het uitvoeren van deze taken.

Hoe werkt het impregneren precies?

Het doel van impregneren is om een gevel extra bescherming te bieden. Dit wordt gedaan door een beschermende laag te spuiten op de gevel. Diverse elementen van buitenaf kunnen hierdoor uw muur niet meer aantasten. Hierbij kunt u denken aan water, vuur of schimmel. Bovendien zorgt deze beschermende laag er voor dat deze elementen niet meer in de muur kunnen trekken. Vooral bij vocht is dit een groot probleem dat vaak tot schade leidt.

Vaak wordt foutief aangenomen dat de beschermlaag op de gevel wordt gespoten en dat deze een laag hier overheen vormt. Echter zit het toch net wat anders. Het is namelijk de bedoeling bij impregnatie van de gevel dat deze doordrongen raakt met het middel dat aangebracht wordt. Het dringt diep door in het materiaal waarop het wordt aangebracht, veelal steen. Het impregneermiddel dicht de poriën van de muur, zodat vocht en andere elementen niet meer binnen kunnen dringen.

Impregneermiddel op waterbasis (of een andere vloeibare stof) wordt het vaakst ingezet om een gevel te impregneren. Vroeger werd een oplosmiddel nog geregeld gebruikt, maar inmiddels niet meer. Daarnaast heeft u nog de keuze voor een crème. Deze brengt een specialist met een kwast aan op de gevel. Het voordeel van deze crème is dat deze dieper intrekt dan andere middelen, maar vloeistoffen (zeker het middel op waterbasis) zijn beter voor het milieu.

Impregneren

Wat zijn de voordelen van uw woning impregneren?

Vocht is een groot probleem voor muren, en buitenmuren hebben vaak te stellen met vocht van buitenaf (onder meer door regen). Doordat de poriën van een muur niet volledig dicht zijn, kan het vocht binnen dringen en ook uw binnenmuur aantasten. Door een gevel te impregneren, maakt u een gevel vochtwerend. Hierdoor weert een geïmpregneerde gevel ook schimmel. Daarnaast weert een gevel na impregnatie ook andere soorten vuil en is uw gevel beter bestand tegen vuur.

Helaas is vandalisme ook een issue als het gaat om uw gevel. Het is één van de meest genoemde redenen om gevelreiniging uit te voeren. Een bijkomend voordeel van gevelimpregnatie is het feit dat uw gevel voortaan beter bestand is tegen graffiti. Dit kunt u namelijk eenvoudiger dan ooit verwijderen. U hoeft dus voortaan geen specialist meer in te huren om uw gevel te laten reinigen op dit front.

Door een gevel te impregneren, biedt deze bovendien meer bescherming dan ooit. Want vuil, bacteriën en vocht van buitenaf kunnen een negatieve impact hebben op onze gezondheid. Deze kunnen voortaan niet meer binnen dringen, waardoor alle inwoners langer gezond blijven. Bovendien zit er een stof in impregneermiddel die brandvertragend werkt, zodat u ook op dit vlak beter beschermd wordt door uw gevel.

Een andere vaak voorkomende oorzaak van beschadigingen van een gevel is vorstschade. Zo kan vorst er bijvoorbeeld voor zorgen dat mos gaat uitzetten en vervolgens schade veroorzaakt. Ook voor vocht geldt hetzelfde: dit gaat uitzetten, met barsten en scheuren in de muur als gevolg. Ook dit gaat u tegen door een muur te laten impregneren door een specialist.

Tot slot gaat uw gevel langer mee dan ooit, zeker wanneer u het in combinatie met gevelreiniging laat uitvoeren. Hierdoor maak u niet alleen uw gevel duurzamer, maar deze ziet er ook beter uit dan ooit. Dit leidt er tevens toe dat uw woning in waarde zal vermeerderen. Daarom is het impregneren van uw gevel te zien als een investering die u in de loop der jaren meer dan terug verdient. Maar wat is de prijs van deze investering?

Wat zijn de gemiddelde kosten van impregneren?

Een aantal factoren zijn van invloed op de kosten die u moet spenderen aan het impregneren van uw gevel. Ten eerste zijn er meerdere middelen waar u voor kunt kiezen. Daarnaast zal het oppervlak van uw gevel invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Ook de loonkosten komen er bij. Als u met al deze factoren rekening houdt, komt u uit op gemiddelde kosten tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter.

Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte​

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Waarom worden gevelreiniging en impregneren vaak samen uitgevoerd?

Het voornaamste doel van gevelreiniging is het schoonmaken van een gevel, hoe erg deze ook vervuild is geraakt. Een bijkomend voordeel van het reinigen van een gevel is het feit dat hierdoor potentiële schade voorkomen kan worden. Zelfs lichte aanslag kan een grote impact hebben op uw gevel. Dit wordt vaak onderschat door mensen. Want zelfs iets onschuldigs als mos kan breuken en scheuren in uw buitenmuur tot gevolg hebben.

Mos kan namelijk, door de invloed van vorst, gaan uitzetten. Door deze uitzetting kunnen er scheuren en breuken ontstaan in de gevel, met alle gevolgen van dien. Dit ziet er niet alleen slecht, maar dit zorgt er ook voor dat vocht binnen kan dringen. Dit kan leiden tot schimmelplekken, maar ook tot aantasting van de binnenmuur. Bovendien isoleert een aangetaste buitenmuur minder goed, waardoor u meer moet stoken om het huis warm te houden. Dit kost u ook veel meer.

Impregnatie zorgt er voor dat de poriën in een muur dicht raken. Hierdoor is een gevel volledig vocht- en vuilwerend. Een gevelreiniging heeft louter als doel om een gevel schoon te maken. In combinatie met impregneren zorgt u er voor dat vocht nooit meer een negatieve factor kan zijn voor uw buitenmuur. Het is een investering die in dividend uitbetaald wordt. Zo kunt u nog jaren plezier hebben van uw gevel.

Gevelimpregnatie en gevelreiniging: u kunt bij ons terecht

Voor zowel het reinigen als het impregneren van uw gevel kunt u bij deze specialist terecht. Wij bieden u niet alleen scherpe prijzen aan, maar we leveren hiervoor ook werk van een hoge kwaliteit. Bovendien hebben wij jaren aan ervaring op het gebied van beide fronten, dus wij durven met recht te stellen dat al deze werkzaamheden geen probleem zijn voor ons. Reinigen en impregneren zijn beide taken waar dingen fout kunnen gaan als ze niet naar behoren worden uitgevoerd. Schakel daarom altijd een vakman in waar u op kunt bouwen.

Daarnaar zijn wij een landelijk opererende specialist, dus daadwerkelijk iedereen kan bij ons terecht, waar u ook woont. Hierbij gaan wij op een duurzame en groene manier te werk. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat de omgeving tijdens chemische reiniging niet wordt aangetast. Wij vangen namelijk het chemische water op en recyclen dit voor later gebruik. Maar ook tijdens het impregneren van de gevel kunnen we kiezen voor een middel op waterbasis als klanten dit prefereren. Dit is de meest milieubewuste keuze. Hierdoor zijn wij ook een groene keuze en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Gemiddelde kosten van gevelreiniging en impregneren samen

Hierboven heeft u kunnen lezen dat het impregneren van uw gevel u ongeveer tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter zal kosten, afhankelijk van welke specialist u voor kiest. Als het gaat om gevelreiniging, zijn er drie soorten reiniging waar mensen het meest voor kiezen. Deze worden in de tabel hieronder voor u op een rijtje gezet. Hierbij gaat het om gemiddelde kosten, dus het is mogelijk dat de daadwerkelijke kosten hier licht van afwijken.

Type reinigingType aanslagGemiddelde kosten
StoomreinigingLichte aanslag (bijvoorbeeld mos)€ 5,- per vierkante meter
Chemische reinigingVerfresten, roet of vergelijkbaar vuil€ 15,- per vierkante meter
ZandstralenHardnekkig vuil en bekladding zoals graffiti€ 15,- per vierkante meter

Laten we zeggen dat het impregneren van uw gevel u 10 euro per vierkante meter gaat kosten. Omdat u alleen lichte aanslag van uw gevel wilt verwijderen, kiest u voor stoomreiniging. Het oppervlak van de gevel in kwestie is 60 vierkante meter. Dit levert u gemiddeld dus kosten op van (10 euro + 5 euro) x 60 vierkante meter = 900 euro.

Maar het is ook goed mogelijk dat er hardnekkig vuil aanwezig is of dat uw gevel beklad is met graffiti. In dat geval is een stevigere methode van reinigen vereist. Hierbij kunt u dus kiezen voor chemische reiniging of zandstralen. Gemiddeld zullen uw kosten, als u voor één van deze twee methodes kiest, uitkomen op (15 euro + 10 euro) x 60 vierkante meter = 1500 euro. Hierna weet u zeker dat u nog vele jaren kunt genieten van een gevel in optimale conditie.

Schoonmaakster Joanne

Wat zeggen anderen over ons schoonmaakbedrijf

Wat klanten over Schoonmaak Gigant te vertellen hebben. 

Voor onze slotenmakersbedrijf in Rotterdam waren wij op zoek naar een betrouw- en betaalbare schoonmaakbedrijf. Deze hebben wij gelukkig gevonden. Schoonmaak Gigant is een eerlijk bedrijf waarbij je geen verrassingen hoeft te verwachten. Een echte aanrader dus!
Cor Simons
Lockit Slotenmakers
Wij zijn een leverancier van gereedschap en hang-en-sluitwerk. Er wordt nogal wat rommel achtergelaten door klanten in ons filiaal in Rotterdam. Wij hebben helaas zelf geen tijd om dit zelf op te ruimen maar dit doet gelukkig Schoonmaak Gigant voor ons. Fijne medewerkers.
Jimmy Simons
Destil Nederland

Vrijblijvende offerte of een algemene vraag?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en eerlijk schoonmaakbedrijf? Dan bent u bij Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant aan het juiste adres. Vraag een schoonmaakbedrijf offerte aan en kom precies te weten wat u kunt verwachten qua kosten.

U kunt ons natuurlijk  ook altijd benaderen met algemene vragen. Het maakt ons verder niet uit wat uw vraag is, wij helpen u graag. Heeft u liever dat wij geheel vrijblijvend bij u langs komen? Ook dan staan wij voor u klaar! Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant helpt u verder.