Prijs voor gevelreiniging

Helaas kan het gebeuren dat uw gevel op een non-natuurlijke manier aangetast wordt. Het bekendste voorbeeld hiervan is graffiti. Helaas is deze bekladding moeilijk om weg te halen, maar zeker niet onmogelijk. Het vereist alleen een rigoureuze aanpak, waar u verderop in deze tekst meer over kunt lezen. Zijn er al vormen van schade aanwezig op uw gevel? In dat geval kunt u beter voor gevelrenovatie kiezen.

Hieronder laten we u zien welke soorten gevelreiniging er zijn en met wat voor soort aanslag deze typen corresponderen. Ook laten we u zien wat de prijs voor gevelreiniging is. In een handige tabel worden de gemiddelde kosten van elke soorten reiniging aan u getoond. Tot slot laten we u zien hoe u de beste prijzen kunt vinden en waarom u in dat geval, voor onze services moet kiezen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van gevelreiniging?​

De prijs van gevelreiniging zal afhangen van het type reiniging waar u voor kiest. Stoomreiniging is gericht op lichte aanslag en kost dan ook het minst per vierkante meter. Daarentegen zijn zowel chemische reiniging als zandstralen gericht op hardnekkigere soorten vuil en bekladding, waardoor deze twee type reinigingen ongeveer even veel kosten gemiddeld. In de tabel hieronder kunt u meer lezen over de gemiddelde kosten die gepaard gaan met het reinigen van uw gevel.

Type reinigingType aanslagGemiddelde kosten
StoomreinigingLichte aanslag (bijvoorbeeld mos)€ 5,- per vierkante meter
Chemische reinigingVerfresten, roet of vergelijkbaar vuil€ 15,- per vierkante meter
ZandstralenHardnekkig vuil en bekladding zoals graffiti€ 15,- per vierkante meter

Stel u voor: u heeft alleen last van lichte aanslag en u wilt uw gevel daarom laten reinigen met stoom. Het oppervlak van uw gevel bedraagt in totaal 55 vierkante meter. De gemiddelde kosten van stoomreiniging zullen dan voor u uitkomen rond de 55 vierkante meter x 5 euro = 275 euro. Maar stel dat u één van de zwaardere varianten nodig heeft, omdat de aanslag heftiger is of omdat u muur beklad is met graffiti. In dat geval zullen de kosten uitkomen op 55 vierkante meter x 15 euro = 825 euro. Alleen de kosten lijken al een goede reden om aan te grijpen als de aanslag nog licht is, tenzij het niet anders kan natuurlijk.

Hoe en waar vind ik de beste gevelreiniging prijs?

De zoektocht naar de beste prijs voor gevelreiniging kan soms nog een behoorlijke kluif zijn. Immers zijn er vele aanbieders op dit vlak. Gelukkig leven we in het internet tijdperk, en is het daardoor eenvoudiger dan ooit om de beste prijs voor gevelreiniging te vinden. Via de websites van specialisten kunt u namelijk gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Deze kunt u vervolgens onderling vergelijken, waarna u de laagste prijs voor gevelreiniging zo gevonden hebt.

Echter is de prijs niet de enige factor waar u naar moet kijken. Een lage prijs klinkt u misschien goed in de oren, maar u wilt ook dat het werk naar behoren wordt uitgevoerd. In het slechtste geval kan het zelfs zo zijn dat een slecht uitgevoerde reiniging u extra kosten gaat opleveren. Dat wilt u natuurlijk niet. Lees u daarom goed in over het bedrijf waarmee u in zee wilt gaan en probeer online recensies van voorgaande klanten te lezen. Zo weet u snel genoeg of hun diensten de moeite waard zijn en resultaten opleveren.

Maar deze zoektocht kunt u uzelf besparen door gebruik te maken van onze diensten. Wij bieden u niet alleen een scherpe prijs, maar hier staat ook een hoge kwaliteit gevelreiniging tegenover. Deze hoge kwaliteit durven wij te garanderen dankzij onze jarenlange ervaring. Iedere type reiniging is door de jaren heen vaak aan bod gekomen, zodat iedere gevel, hoe vies deze ook is, een klusje is dat wij kunnen klaren.

Bovendien zijn we een specialistisch bedrijf dat in het hele land opereert. Of u nu in het topje van Groningen of in het zuiden van Limburg woont, bij ons kunt u terecht voor het verwijderen van allerlei soorten aanslag van uw gevel. Hierbij maken wij gebruik van hoogstaande materialen voor het beste resultaat. Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden? Via onze site kunt u eenvoudig en snel een gratis offerte geheel vrijblijvend aanvragen. Ook voor andere vragen kunt u bij ons terecht via de mail of telefoon.

Prijs voor gevelreiniging

Welke soorten gevelreiniging kan ik kiezen?

U heeft hierboven kunnen lezen dat er meerdere redenen kunnen zijn om uw gevel te laten reinigen. Het kan zijn dat u last heeft van lichte aanslag en u verdere aanslag (en eventuele schade) wilt voorkomen. Maar het kan ook zijn dat u last heeft van wat zwaardere aanslag. En helaas kan het ook zijn dat uw woning beklad is, bijvoorbeeld met graffiti. Elk type aanslag vereist een andere aanpak.

Maar er kunnen daarnaast nog een hoop andere redenen zijn om voor gevelreiniging te kiezen. Ten eerste is de prijs van gevelreiniging over het algemeen betaalbaar, mits u natuurlijk voor een bedrijf kiest met de juiste prijs – kwaliteit verhouding (later hierover meer). Daarnaast kunt u potentiële schade voorkomen door uw gevel te laten reinigen. Mos is hier een goed voorbeeld van. Dit ziet er onschuldig uit, maar in combinatie met vorst kan dit mos gaan uitzetten en leiden tot breuken en scheuren in uw gevel. En dat zal leiden tot veel hogere kosten dan de prijs van gevelreiniging.

Door schade te voorkomen kan de gevel uw woning ook beter beschermen. Schade aan uw gevel heeft namelijk ook zijn invloed op de situatie binnen. Zo kunnen elementen als vocht bij de binnenmuur geraken, en bovendien is uw huis tevens minder goed geïsoleerd. Hierdoor zult u meer moeten stoken, wat hogere kosten op de energierekening als gevolg heeft. Door uw gevel te reinigen, hoe erg de aanslag ook is, voorkomt u dergelijke problemen en kosten.

Bovendien voorkomt u op deze wijze eventuele gezondheidsproblemen. Vocht kan leiden tot schimmelplekken, wat weer tot diverse andere soorten problemen kan leiden. Bovendien kan de lucht binnen uw woning aangetast worden. Een gevel heeft namelijk te maken met bacteriën. Hier heeft u normaal gesproken geen last van, omdat deze niet naar binnen kunnen komen. Wanneer dat wel kan, loopt u dus een gezondheidsrisico. Het reinigen van de gevel doet u dus ook uit eigenbelang.

Daarnaast verlengd u de levensduur van uw gevel. Schade wordt voorkomen, en na een reiniging ziet uw gevel er weer zo goed als nieuw uit. Bovendien kunt u de stevigheid en algehele bescherming van uw gevel verbeteren door gevelreiniging in combinatie met impregnatie uit te voeren. Zo lijkt uw gevel weer zo goed als nieuw, maar dan nog beter. Een aangename bijkomstigheid hiervan is dat uw woning in waarde zal stijgen. Uw huis straalt tussen de huizen van anderen, en lijkt nieuwer dan de andere woningen in de buurt. Dat is de kracht van gevelreiniging. Maar welke soorten gevelreiniging zijn er zoal?

Stoomreiniging

Binnen uw woning kunt u gebruik maken van stoomapparaten om bijvoorbeeld vloeren schoon te maken. Maar ook voor de gevel kan er gebruik gemaakt worden van stoomreiniging. Dit is de goedkoopste vorm van reiniging en wordt vooral ingezet voor het verwijderen van lichte aanslag. Hierbij wordt water verwarmd tot een temperatuur hoger dan 100 graden Celsius. Hierna kan het in de vorm van stoom, aan de hand van een hogedrukspuit, tegen de gevel worden gespoten om zo de lichte aanslag te verwijderen.

Chemische reiniging

Helaas kan het zijn dat het type aanslag op uw gevel iets hardnekkiger is dan mos. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld resten van verf, roet of vergelijkbaar vuil. In dat geval zal je gevel ook een iets heftigere soort reiniging nodig hebben. Die is er, in de vorm van een chemische reiniging. Hierbij wordt water met een chemisch goedje gemixt en vervolgens op de gevel aangebracht. Dit chemische water is zo sterk dat vele soorten heftig vuil verwijderd kunnen worden.

Zandstralen

Tot slot is zandstralen één van u opties als het gaat om gevelreiniging. Zoals de naam al aangeeft, wordt hierbij water vermengd met zand waarna het met een hogedrukspuit tegen de gevel aan wordt gespoten. Alhoewel zand de norm is, zijn er ook andere mogelijkheden. Zandstralen wordt vooral gebruikt wanneer uw gevel beklad is met iets, in vele gevallen gaat het hierbij om graffiti. U heeft uw opties kunnen lezen, maar wat zijn de prijzen per soort gevelreiniging?

Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte​

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Redenen om te kiezen voor gevelreiniging

Een eerste reden om te kiezen voor gevelreiniging is om te voorkomen dat vuil kan leiden tot schade. Zelfs lichte vormen van vervuiling kunnen op den duur schade aan uw gevel tot gevolg hebben. Een goed voorbeeld hiervan is mos. Door vorst kan mos gaan uitzetten, waardoor breuken en scheuren in de buitenmuur kunnen ontstaan. En dan bent u nog verder van huis, want dit levert u onnodig extra kosten op. Preventief reinigen is dan ook een aanrader.

Maar het kan ook zijn dat u uw gevel er vies uit vindt zien. Er zijn diverse soorten aanslag die uw gevel kunnen aantasten. In sommige gevallen gaat het om lichte aanslag, maar ook zwaardere soorten vuil zijn mogelijk. En dat ziet er nu eenmaal niet goed uit. Een gevelreiniging kan uw gevel weer laten stralen als vanouds. Dus ook om esthetische redenen kunt u  kiezen voor het reinigen van uw gevel.

Tot slot is een vaak genoemde reden om te kiezen voor gevelreiniging wanneer er bekladding plaats heeft gevonden. Helaas kan het gebeuren dat graffiti op de voorkant van een woning of gebouw geklad wordt. Dit is niet alleen erg vervelend, maar graffiti is tevens lastig om te verwijderen. Maar het is niet onmogelijk. Een specialist heeft de methode om dit van een gevel verwijderd te krijgen. Dat is één van de voordelen van het inhuren van een specialist voor gevelreiniging. Welke voordelen zijn er nog meer?

Gevelreiniging en impregnatie: een aanrader?​

Een andere taak die vaak samen met gevelreiniging wordt uitgevoerd is impregnatie. Gevelreiniging is een manier om schade te voorkomen, maar dankzij het impregneren van uw gevel is deze nog beter bestand is tegen diverse omstandigheden. Door een gevel te impregneren wordt voorkomen dat een gevel nog vocht op kan nemen dan wel door kan laten. Dit zal in de toekomst een hoop vochtproblemen voorkomen. Gemiddeld kost het impregneren van een gevel u tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter kosten.

De definitie van gevelreiniging

Eigenlijk zegt de term zelf u al een hoop: een gevelreiniging is een taak voor een specialist waarbij de gevel van uw woning wordt schoongemaakt. Aanwezige soorten vuil of bekladding worden verwijderd, wat u een geheel schone gevel zal opleveren. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende methodes, veelal afhankelijk van de soort en mate van vervuiling die aanwezig is.

Schoonmaakster Joanne

Wat zeggen anderen over ons schoonmaakbedrijf

Wat klanten over Schoonmaak Gigant te vertellen hebben. 

Voor onze slotenmakersbedrijf in Rotterdam waren wij op zoek naar een betrouw- en betaalbare schoonmaakbedrijf. Deze hebben wij gelukkig gevonden. Schoonmaak Gigant is een eerlijk bedrijf waarbij je geen verrassingen hoeft te verwachten. Een echte aanrader dus!
Cor Simons
Lockit Slotenmakers
Wij zijn een leverancier van gereedschap en hang-en-sluitwerk. Er wordt nogal wat rommel achtergelaten door klanten in ons filiaal in Rotterdam. Wij hebben helaas zelf geen tijd om dit zelf op te ruimen maar dit doet gelukkig Schoonmaak Gigant voor ons. Fijne medewerkers.
Jimmy Simons
Destil Nederland

Vrijblijvende offerte of een algemene vraag?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en eerlijk schoonmaakbedrijf? Dan bent u bij Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant aan het juiste adres. Vraag een schoonmaakbedrijf offerte aan en kom precies te weten wat u kunt verwachten qua kosten.

U kunt ons natuurlijk  ook altijd benaderen met algemene vragen. Het maakt ons verder niet uit wat uw vraag is, wij helpen u graag. Heeft u liever dat wij geheel vrijblijvend bij u langs komen? Ook dan staan wij voor u klaar! Schoonmaakbedrijf Schoonmaak Gigant helpt u verder.