Schoonmaak Gigant

Betaalbaar en betrouwbaar

Gevelrenovatie

In sommige gevallen kan het nodig zijn dat jouw woning toe is aan gevelrenovatie. Waar andere maatregelen genomen kunnen worden om een renovatie te voorkomen, bijvoorbeeld gevelreiniging, zijn er situaties mogelijk waarin het renoveren van je gevel je enige optie is.

Hieronder kun je meer lezen over wat gevelrenovatie precies is en welke voordelen hiermee gepaard gaan. Ook laten we je zien in welke gevallen je het beste voor het renoveren van je gevel kunt kiezen en wat de gemiddelde kosten zijn die hieraan verbonden zitten. Tot slot gaan we in op gevelreiniging en hoe dit een manier kan zijn om gevelrenovatie te voorkomen.

Wat is gevelrenovatie?

 

Een gevel kan op diverse manieren aangetast worden. Soms is er sprake van verschillende vormen van aanslag, vuil dat je muur er niet alleen slechter uit laat zien maar ook op andere manieren de gevel kan aantasten. Daarnaast kan er op diverse wijzen schade ontstaan aan je gevel. Het is goed mogelijk dat je gevel niet meer in een goede staat verkeert. Gevelrenovatie is dé manier om je gevel weer op te knappen en in een goede staat te herstellen.

Schade aan je gevel is er in verschillende soorten en maten. Het liefst wil je schade in zijn geheel voorkomen, maar dat is niet altijd mogelijk. Echter kan het bij grote schade nodig zijn om de boel te restaureren. Verdere schade kan echter voorkomen worden door gevelrenovatie uit te laten voeren door een specialist. Naast dat meer schade voorkomen kan worden, zijn er nog andere problemen die door het renoveren van de gevel voorkomen kunnen worden.

Het voornaamste doel van gevelrenovatie is dus om je gevel te herstellen zodat deze in een optimale staat verkeert. Maar ook het voorkomen van meer schade en het voorkomen van andere problemen gerelateerd aan een kapotte gevel zijn een belangrijk doel van het renoveren van de gevel. Het uitvoeren van deze taak kan je dan ook een hoop voordelen opleveren.

De voordelen van gevelrenovatie

 

Ten eerste zorgt gevelrenovatie er voor dat je gevel er weer zo goed als nieuw uitziet. Schade, vuil en vieze plekken zien er niet alleen vies uit, maar zorgen er ook voor dat je gevel er minder goed uit ziet. Tijdens een renovatie kunnen stenen en voegwerk vervangen worden, of kan je gevel voorzien worden van een nieuwe kleurtje door deze te schilderen. Zo ziet je huis er weer als nieuw uit en straalt het tussen de woningen in de buurt. En doordat je gevel er zo goed uitziet, zal dit ook een positieve impact hebben op de waarde van je woning.

Daarnaast zit je niet te wachten op schade aan je gevel. Dit ziet er niet alleen slecht uit, maar het kan ook nadelige gevolgen hebben voor je gehele woning. Ten eerste kunnen scheuren en breuken er voor zorgen dat vocht binnen kan geraken. Vocht heeft op den duur schimmel tot gevolg. Omdat het nu ook binnen kan dringen, kan dit leiden tot aantasting van je binnenmuur. Bovendien heeft schimmel ook nadelige effecten op je gezondheid.

Een gevel beschermt je dus ook tegen invloeden van buitenaf. Hierbij gaat het niet alleen om vocht, maar ook om bacteriën. Wanneer de gevel beschadigd is geraakt, kunnen deze bacteriën binnen dringen en je gezondheid aantasten. Daarnaast kan een buitenmuur minder goed zorgen voor isolatie als deze barsten of scheuren heeft. Hierdoor zul je meer moeten stoken, wat hogere kosten met zich meebrengt.

Daarnaast bespaar je ook op kosten door zo snel mogelijk in te grijpen wanneer er lichte vormen van schade te zien zijn in je gevel. Hoe groter de schade wordt, hoe hoger jouw kosten zullen zijn. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk in te grijpen, want het verval kan snel intreden. En dit heeft niet alleen gevolgen voor je buitenmuur, maar ook andere delen van je woning kunnen hierdoor aangetast worden. Dan ben je nog verder van huis.

Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Wanneer kan ik het beste voor gevelrenovatie kiezen?

 

Als er nog geen schade te zien is en je gevel lijkt vooral aangetast te worden door aanslag (licht of zwaar), is het in zulke gevallen aan te raden om te kiezen voor een gevelreiniging in plaats van een renovatie. Reiniging is goedkoper en laat je gevel er weer zo goed als nieuw uitzien. Bovendien kan schade veroorzaakt worden door het vuil op je gevel. Door deze te verwijderen, voorkom je schade en dus de noodzaak om je gevel te renoveren.

Als er sprake is van lichte tot gemiddelde schade, is dit het moment om een gevelrenovatie uit te laten voeren. Hoe erger de schade is, hoe hoger je kosten zullen uitvallen. Waarom de kosten hoger laten uitvallen als je al eerder kan ingrijpen? Bovendien kan je gevel op vele manieren gerepareerd worden. Zo kunnen stenen en voegwerk vervangen worden, kan een muur geïmpregneerd worden of je gevel voorzien worden van een nieuwe lik verf.

De mate van schade heeft invloed op de keuze die je maakt. Mocht de schade bijvoorbeeld te erg zijn, kun je beter kiezen voor gevelrestauratie in plaats van gevelrenovatie. Restauratie wordt vooral uitgevoerd bij gebouwen die te verouderd zijn geworden. Over het algemeen laten mensen namelijk hun eigen woning niet zo erg vervallen. De conclusie: voor lichte tot gemiddelde schade is gevelrenovatie de beste oplossing.

De gemiddelde kosten van gevelrenovatie

 

Wanneer je besloten hebt dat je jouw gevel wilt laten renoveren, heb je de keuze uit meerdere soorten werkzaamheden. Het type gevelrenovatie waar je voor kiest, zal afhangen van de hoeveelheid schade die er is. Ook zal het soort renovatie waar je voor kiest afhangen van waar de schade zich bevindt.

Zo is het mogelijk dat er een grote scheur of een flinke breuk aanwezig is in je gevel. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan dit een aantal nare gevolgen hebben. Daarom is het van belang dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Dit kan gedaan worden door de getroffen stenen te vervangen. Vanaf een prijs van 10 euro per vierkante meter kan dit voor je worden uitgevoerd, maar reken al snel op een hogere prijs. Goedkoop is vaak duurkoop, je kunt beter voor een goede prijs – kwaliteit verhouding kiezen.

Daarnaast is het mogelijk dat het voegwerk aangetast is en dat dit vervangen moet worden. Ook elementen van de gevel zoals de dorpel of het latei kunnen aan vervanging toe zijn. Ook dit is werk voor een specialist. Het vervangen van voegwerk kan al vanaf 10 euro per vierkante meter, alhoewel de prijs gemiddeld al snel tussen de 30 en 50 euro per vierkante meter uitkomt. Dorpel of latei vervangen kan vanaf 30 euro per vierkante meter.

Om je gevel ook in de toekomst optimaal te beschermen tegen vocht, kan impregneren een aanrader zijn. Gemiddeld kost die je 5 tot 15 euro per vierkante meter. Tot slot kan het zijn dat je, als onderdeel van de renovatie, je gevel wilt voorzien van een mooie afwerking of een nieuwe kleur. In dat geval is het mogelijk je gevel te laten beschilderen door een specialist. Dit kost je gemiddeld 20 tot 40 euro per vierkante meter. In de tabel hieronder vind je alle gemiddelde kosten terug.

Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten
Stenen vervangen Vanaf € 10 per vierkante meter
Voegwerk vervangen Vanaf € 10 per vierkante meter
Dorpel/latei vervangen Vanaf € 30 per vierkante meter
Impregneren € 5 – € 15 per vierkante meter
Schilderen € 20 – € 40 per vierkante meter

Gevelrenovatie voorkomen middels gevelreiniging

 

Schade kan op diverse manieren ontstaan, en helaas is het niet altijd te voorkomen dat een renovatie van de gevel nodig is. Echter zijn er wel manieren om schade te voorkomen, bijvoorbeeld bepaalde scheuren of breuken in de muur. Deze kunnen op verschillende manieren ontstaan, en vuil is één van de oorzaken waardoor beschadigingen aan je gevel kunnen ontstaan. Door je gevel goed schoon te houden, kan schade door deze oorzaak voorkomen worden.

Laten we je een voorbeeld geven. Op vele gevels is mos terug te vinden. Ziet er onschuldig uit, toch? Echter is mos minder onschuldig dan je misschien zou denken. In de winter, wanneer er vorst aan de grond is, kan mos door deze vorst gaan uitzetten. Door deze uitzetting wordt mos dus groter en kan dit leiden tot scheuren en barsten in je buitenmuur. En dat zijn schadeposten die een stuk duurder zijn dan het preventief reinigen van je gevel.

Naast vuil en aanslag, hoe hardnekkig ook, kan er ook een andere reden zijn om de gevel van een woning of gebouw te reinigen: vanwege graffiti. Graffiti ziet er vies uit, maar leidt van zichzelf niet per se tot extra schade. Echter kan graffiti wel uitnodigend werken, en dus leiden tot meer vandalisme. Dit leidt tot schade die alleen middels een gevelrenovatie gerepareerd kan worden. Het is net als met oude gebouwen: wanneer een raam al kapot is, zal dit eerder leiden tot meer kapotte ramen en meer vandalisme dan wanneer alles er heel uit ziet. Ook in zulke gevallen is gevelreiniging om gevelrenovatie te voorkomen een aanrader.

 

Gevelrenovatie samenvatting

 

Gevelreiniging is dus een uitstekende manier om de kosten van gevelrenovatie te voorkomen. Hoeveel het reinigen van een gevel je zal kosten, zal afhankelijk zijn van de methode die nodig is. Stoomreinigen wordt ingezet om lichte aanslag te verwijderen. Dit is de goedkoopste optie, met een gemiddelde prijs van 5 euro per vierkante meter. Daarnaast zijn chemisch reinigen en zandstralen opties voor zwaardere soorten aanslag of graffiti. Deze beide opties kosten je gemiddeld 15 euro per vierkante meter.

Schoonmaakster Joanne

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@schoonmaakgigant.nl