Schoonmaak Gigant

Betaalbaar en betrouwbaar

Voegwerk

Het belang van voegwerk voor je gevel moet niet onderschat worden. Niet alleen zijn ze een essentieel onderdeel hiervan, maar schade hieraan kan ernstige gevolgen hebben. Helaas kan het gebeuren dat het voegwerk van een gevel beschadigd raakt dan wel aangetast wordt (bijvoorbeeld door vuil). Sowieso zal de tand des tijds er voor zorgen dat het voegwerk verval gaat vertonen. Daar is geen ontkomen aan.

Hieronder kun je meer lezen over wat voegwerk nu eigenlijk precies is en wat het belang van voegwerk voor een gevel is. Daarnaast laten we je zien wat de voordelen hiervan zijn, en van welke pluspunten je kunt genieten als je het voegwerk van jouw gevel in een optimale conditie houdt. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat een specialist werkzaamheden aan het voegwerk moet uitvoeren. Daarom zetten we de gemiddelde kosten hiervan voor jou op een rijtje en laten we je zien hoe je de beste prijs hiervoor kunt vinden.

Wat is voegwerk?

 

Voegen vormen de overgangen tussen het materiaal van je gevel, waarbij het veelal gaat om (bak)stenen. Voegwerk is er in twee soorten: horizontaal en verticaal, oftewel staand en liggend. Voegen maken een gevel af. Als het er goed uitziet, vallen voegen niet op. Echter vallen ze wel op wanneer ze er niet goed uitzien. Ook op esthetisch vlak zijn ze dus van belang. Bovendien heb je hierbij de keuze: naast standaard voegwerk kunnen voegen ook geknipt, gesneden of op diverse wijzen verdiept zijn.

Naast dat een voeg er goed uit dient te zien, zorgt voegwerk ook voor bescherming van je woning. Eén van de grootste problemen waar muren mee te maken kunnen krijgen, is vocht. Als een gevel beschadigd is geraakt, kan dit vocht binnen dringen. Dit kan leiden tot schimmelplekken en aantasting van de binnenmuur. Ook via voegwerk kan vocht binnen geraken, bijvoorbeeld omdat de poriën nog niet goed gedicht zijn. Daarom kan er bijvoorbeeld tijdens een gevelreiniging voor gekozen worden om de boel te impregneren. Daarnaast kan voegwerk aangepakt worden tijdens een gevelrenovatie.

De voordelen van voegwerk

 

Het in optimale conditie houden van het voegwerk van je gevel brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste ziet je gevel er beter uit. Een gevel is namelijk het visitekaartje van je woning, het is de eerste indruk die mensen krijgen van je huis. Je wilt dan wel dat alles er op en top uitziet. Bovendien doet een gevel die er goed uitziet je huis in waarde laten stijgen. Het bijwerken van voegwerk doe je dus niet alleen voor het oog.

Bovendien is voegwerk een groot onderdeel van je gevel, het beslaat veelal zo’n 20% tot 30% van het gehele oppervlak. Je wilt dus niet alleen dat dit grote onderdeel van je gevel er goed uit ziet, maar ook dat deze optimaal bescherming en ondersteuning aan de rest van de gevel kan bieden.

Hierboven werd het ook al aangestipt, maar goed en dicht voegwerk is van groot belang van het buiten de deur houden van vocht. Niet alleen beschadigingen aan je gevel, maar ook te grote poriën in de voegen van je muur kunnen ertoe leiden dat vocht een weg naar binnen weet te banen. Dit diverse gevolgen hebben, van vieze schimmelplekken tot aan aantasting van de binnenmuur. Nieuwe voegen kunnen dergelijke problemen voorkomen.

Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Wat zijn de gemiddelde kosten van voegwerk?</h2>

De kosten die gepaard gaan met voegwerk zullen afhankelijk zijn van het soort voegwerk waar je voor kiest. Daarnaast zijn kosten opgebouwd uit elementen zoals de kosten van het loon, Btw en de materialen die aangeschaft moeten worden. In de tabel hieronder worden de gemiddelde kosten per vierkante meter van de verschillende soorten voegwerk voor je op een rijtje gezet. Dit zijn gemiddelde kosten, en dus geen exacte kosten. Wat je uiteindelijk af moet rekenen kan dus verschillen.

Soort voegwerk Gemiddelde kosten per vierkante meter
Knipvoeg € 55,- en € 100,-
Snijvoeg € 50,- en € 90,-
Platvolvoeg € 10,-
Schaduwvoeg € 11,-
Bol geklopte voeg € 10,-
Verdiepte voeg € 10,-
Terug gehouden voeg € 10,-

 

Knipvoeg

De potentieel duurste variant qua voegwerk is de knipvoeg. Alhoewel deze soort voeg een knipvoeg wordt genoemd, krijgt deze soort voeg zijn karakteristieke vorm doordat deze afgesneden wordt. Bij het in de gevel plaatsen van deze voeg blijft een gedeelte uitsteken. Deze wordt hierna afgesneden, waardoor de karakteristieke vorm vol sier ontstaat. Wel is het zo dat de voeg lichtjes blijft uitsteken ten opzichte van de steen. Dit geeft een gevel een iets meer statige uitstraling.

 

Snijvoeg

 

In vele opzichten zijn een snijvoeg en een knipvoeg vergelijkbaar. Beide worden in de gevel geplaatst, waarbij ze uit blijven steken ten opzichte van de steen. Ook ontstaat er bij beide een klein driehoekig dakje. Echter is er een groot verschil. Waar een knipvoeg na het afsnijden echter nog een beetje blijft uitsteken, is dit bij een snijvoeg niet het geval. Deze staat op één lijn met de steen. Dit ziet er net wat strakker uit.

 

Platvolvoeg

 

Een platvolvoeg wordt ook wel een standaard voeg genoemd, omdat dit de variant is die je terug ziet bij de meeste gevels. In tegenstelling tot knipvoegen en snijvoegen is dit dan ook een betaalbaardere variant met kosten die gemiddeld rond de 10 euro per vierkante meter uit komen. Specie wordt perfect uitgelijnd ten opzichte van de stenen. Vocht heeft geen kans meer om binnen te dringen door de dichtheid van dit type voeg.

 

Schaduwvoeg

 

De naam van deze voeg, schaduwvoeg, refereert naar de schaduw die ontstaat wanneer er direct zonlicht op de gevel schijnt. Dit effect kan ontstaan door de manier waarop deze voeg in de gevel verwerkt is, in een hoek van 45 graden. Hierdoor ontstaat een opvallend en mooi effect dat jouw gevel een eigen smoel geeft. Gemiddeld kost een schaduwvoeg net iets per vierkante meter dan de andere betaalbare soorten voegen.

 

Bol geklopte voeg

 

De bol geklopte voeg is een voeg die uitsteekt en ietwat ruw is afwerkt, waardoor de typerende bolachtige vorm ontstaat. Qua prijs kost deze ongeveer net zo veel per vierkante meter als een platvolvoeg: 10 euro per vierkante meter. Echter is dit een variant die tegenwoordig niet zo vaak meer gezet wordt. Desalniettemin is het bij sommige specialisten nog wel mogelijk.

 

Verdiepte voeg

 

Ook een verdiepte voeg maakt gebruik van een verdieping, vergelijkbaar met een schaduwvoeg. Waar een schaduwvoeg echter in een hoek van 45 graden wordt gemaakt, terwijl een verdiepte voeg recht naar beneden loopt. Ook dit creëert een schaduw, maar op een andere wijze. Ook dit geeft je gevel meer een eigen smoel, en daarnaast heeft het als groot voordeel dat de gevel sneller opdroogt na een regenbui.

 

Terug gehouden voeg

 

Tot slot kan er gekozen worden voor de terug gehouden voeg. In feite is deze te vergelijken met de verdiepte voeg, met als grootste verschil dat een terug gehouden voeg minder diep is. Hierdoor ontstaat er dus een lichter schaduweffect, en zal ook de muur sneller droog zijn na een regenbui. Ook deze variant kost je gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter.

Waar vind ik de beste prijs voor voegwerk?

 

Het mooie aan het internet is dat je nu zelf de tools in handen hebt om de beste prijs voor het vervangen dan wel reinigen van het voegwerk te kunnen vinden. Er zijn vele specialisten die je op dit vlak uit de brand willen helpen. Deze beschikken allen over een eigen website. Via deze site kun jij gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Door dit bij meerdere specialisten te doen, kun je de offertes onderling vergelijken op het gebied van prijzen. Zo vind je eenvoudig de laagste prijs.

Maar de laagste prijs moet niet je einddoel zijn. Immers zegt prijs niets over kwaliteit. Het is dan ook aan te raden dat je op zoek gaat naar de beste verhouding tussen deze twee. Zo betaal je alsnog een scherpe prijs maar boet je niet in op het gebied van kwaliteit. De offerte is een eerste indicator van kwaliteit. Als deze er goed verzorgd uit ziet en de kosten logisch zijn opgebouwd, is dit een goed teken. Daarnaast zijn er online veelal recensies te vinden over de bedrijven. Ook op deze wijze kun je ontdekken of een specialist de moeite waard is.

Tegelijkertijd is het zo dat we je de moeite van een ellenlange zoektocht naar de beste prijs voor hoge kwaliteit kunnen besparen, want die vind je hier. Bij ons kun je terecht voor alle soorten voegwerk die jouw gevel nodig heeft. Daarnaast kun je ook bij ons aankloppen voor gevelreiniging en gevelrenovatie, dit kan samen met het voegwerk worden uitgevoerd. En dat zijn niet de enige voordelen van een samenwerking met deze specialist.

Wij zijn een landelijk opererend bedrijf. Waar je ook woont in Nederland, je kunt gebruik maken van onze verscheidene services. Daarnaast hebben we vele jaren aan ervaring op het gebied van voegwerk, gevelreiniging en gevelrenovatie. Wij kunnen omgaan met alle technieken die hierbij om de hoek komen kijken en wij durven je dan ook een 100% tevredenheidsgarantie te bieden. Voor de beste prijs en een hoge kwaliteit moet je bij ons zijn.

Voor wat voor soort werkzaamheden schakel je een schoonmaakbedrijf in?

 

Wanneer je gebruik maakt van een schoonmaakbedrijf uit Amsterdam, zijn er vele soorten taken die je aan ons kunt overlaten. Ten eerste is er natuurlijk het algemene schoonmaken van een woning of pand. Hierbij maken we schoon wat jij schoon gemaakt wilt zien hebben. Zo kunnen alle ruimtes binnen een woning gereinigd worden. Op een kantoor kunnen ruimtes zoals vergaderruimtes, keuken, sanitaire voorzieningen, entree, hal, liften, trappenhuizen, zijvertrekken en nog veel meer schoongemaakt worden.

Zowel eenmalig als periodiek schoonmaken is mogelijk, waarbij meerdere keren per week periodiek schoonmaken je een aangename korting kan opleveren. Maar ook het wassen van glazen of het reinigen van tapijten kun je door ons laten uitvoeren. Naast het schoonmaken van een gebouw na een verbouwing, kun je ook ons inschakelen voor meer specialistische klussen. Voorbeelden hiervan zijn het reinigen van een gevel, dieptereiniging en het verwijderen van graffiti.

Wat zijn de pluspunten van dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam?

 

Dankzij het internet is het tegenwoordig eenvoudiger dan ooit om de laagste prijs te vinden voor een schoonmaakbedrijf uit Amsterdam. Je gaat naar de sites van de respectievelijke bedrijven, je vraagt gratis offertes aan en je kunt gaan vergelijken. Echter maken wij het je gemakkelijk, want wij durven te stellen dat wij de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit leveren en dat jij 100% tevreden zult zijn over het eindresultaat.

Wij leveren altijd kwaliteit, of we nu woningen of kantoorpanden moeten reinigen. Hiervoor gebruiken we de beste schoonmaakmiddelen, en door onze jaren aan ervaring weten wij precies hoe we je het beste resultaat kunnen leveren. Er zijn weinig schoonmaakbedrijven uit Amsterdam met meer ervaring. We weten wat klanten van ons verlangen en leveren dit ook iedere keer weer.

Bovendien zijn we een landelijk opererend schoonmaakbedrijf. Of je nu op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden en ga zo maar door. Waar je ook in Nederland woont, wij helpen je met alle liefde uit de brand. Wij vinden namelijk dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om in een schone omgeving te kunnen leven of werken.

 

Een schone omgeving is niet alleen fijn, maar het verbetert ook de algehele kwaliteit van leven. Vuil kan immers een averechts effect hebben op de gezondheid. Bovendien dragen wij graag een steentje bij aan een betere en duurzamere wereld. Onze schoonmaakmiddelen zijn allen de milieuvriendelijkste optie. Een keuze voor ons bedrijf is dus ook een groene keuze. Daarom maak je gebruik van de diensten van dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam.

Schoonmaakster Joanne

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@schoonmaakgigant.nl