Schoonmaak Gigant

Betaalbaar en betrouwbaar

Schoonmaakdiensten in Amsterdam

Benieuwd naar wat een schoonmaakbedrijf in Amsterdam voor je kan schoonmaken? Ten eerste zullen de mogelijke klussen afhangen van het soort gebouw waarin schoongemaakt moet worden. Je kunt je eigen woning laten schoonmaken door een bedrijf, maar je kunt een bedrijf ook inhuren om je kantoorpand te reinigen. En in dat laatste gebouw zijn andere soorten ruimtes aanwezig dan in je woning.

Hieronder laten we je zien wat een bedrijf voor je kan schoonmaken. Hierbij komen zowel de opties thuis als op kantoor aan bod, en worden tevens enkele specialistische klussen voor je uitgelicht. Daarnaast wordt getoond hoe een schoonmaakbedrijf hierbij te werk gaat en wat de gemiddelde kosten zijn die gepaard gaan met deze werkzaamheden. Tot slot etaleren we de voordelen van het inschakelen van dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam.

Wat kan door een schoonmaakbedrijf gereinigd worden?

 

Wat door een schoonmaakbedrijf gereinigd kan worden, zal afhangen van de locatie waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Op een kantoor zijn andere ruimtes aanwezig dan bij iemand thuis. Naast algemene schoonmaakklussen en schoonmaakonderhoud zijn er nog andere taken die je kunt over laten aan een schoonmaakbedrijf. Ook deze worden hieronder voor je benoemd. Zo krijg je een goed overzicht van wat een schoonmaakbedrijf voor je kan betekenen.

Thuis

 

Een huis bestaat meestal uit een aantal verschillende ruimtes. Als je binnen komt, is er meestal een entree zoals een hal of gang. Daarnaast is er een woonkamer, waar je veelal de meeste tijd spendeert als je thuis bent. Tevens is er een keuken, waar je voedsel prepareert en waar je het bestek en dergelijken bewaart. Daarnaast zijn er sanitaire voorzieningen in ruimtes zoals het toilet en de badkamer. Ook zijn er slaapkamers, vaak meerdere. Tot slot kun je beschikken over een eigen werkkamer of een hobbykamer.

Al deze ruimtes vergen hun eigen aanpak om goed gereinigd te krijgen. Bovendien heeft het soort ruimte vaak ook een invloed op het tarief dat schoonmakers er voor rekenen. Een toilet vergt immers meer werk om schoon te maken dan een woonkamer, en bovendien is het ook een wat viezere klus. Dat scheelt een paar cent per vierkante meter. Daarnaast vergt iedere kamer zijn eigen aanpak, wat inhoudt dat er ook qua schoonmaakmiddelen gevarieerd moet worden.

Van invloed op de mate van reinigen is de keuze tussen eenmalig schoonmaken of periodiek schoonmaken. Wanneer er eenmalig schoongemaakt moet worden, zal dit grondig en precies plaatsvinden. Maar als er periodiek wordt schoongemaakt, wordt het huis ook beter onderhouden en hoeft er iedere keer minder intens schoongemaakt worden. Daarom liggen de kosten van periodiek onderhoud lager dan bij een eenmalige klus, zoals je in de tabel verderop in deze tekst ook kunt zien.

Een aantal concrete voorbeelden van wat je binnen een woning kunt laten reinigen:

 • Toilet
 • Vloeren
 • Algeheel afstoffen
 • Tegels schoonmaken (zowel vloer als bijvoorbeeld in de badkamer)
 • Sanitaire voorzieningen reinigen
 • Keukenkastjes
 • Tafels

En ga zo maar door. Alles wat jij schoongemaakt wilt zien hebben in huis, kan gereinigd worden. Dat is de kracht van een veelzijdig en ervaren schoonmaakbedrijf te Amsterdam. Maar hoe zit dat bij een kantoorpand? Wat kunnen wij hier voor jou en jouw bedrijf betekenen?

Kantoor

 

Een woning en een kantoor zijn verschillende soorten gebouwen. Zo heeft een kantoor diverse ruimtes waar een woning niet over beschikt, en daarnaast is een kantoorpand qua oppervlak in vierkante meters vele malen groter in vergelijking met een huis. Tevens zal een kantoor meer behoefte hebben aan periodieke schoonmaak. Hier werken meerdere mensen vele uren per dag, waardoor het vuil zich eerder kan ontwikkelen in vergelijking met thuis.

Binnen een kantoor zijn vele soorten ruimtes te vinden, met een grotere variëteit dan bijvoorbeeld thuis. Natuurlijk zijn er entrees en sanitaire voorzieningen, net als bij iedere woning, maar er zijn ook een aantal ruimtes hier te vinden die je niet in andere panden aantreft. Zo zul je weinig woonhuizen aantreffen die beschikken over een vergaderruimte, om maar een voorbeeld te geven. En ruimtes onderling kunnen behoorlijk verschillen qua prijs die er voor gerekend wordt.

De duurste ruimtes per vierkante meter zijn veelal ook de ruimtes die je het als het viest zou beschouwen. Het beste voorbeeld hiervan zijn de sanitaire voorzieningen zoals toiletten, douches en wasbakken. Per vierkante meter kost het reinigen van deze ruimtes je tussen de 10 en 20 eurocent. Vergelijk dit met het reinigen van kantoren en vergaderruimtes, wat je veelal tussen 4 en 7 eurocent per vierkante meter kost. En zo heeft iedere ruimte binnen een kantoor zijn eigen prijs per vierkante meter.

Hieronder kun je een aantal voorbeelden vinden van wat zoal gereinigd kan worden binnen een kantoor:

 • Bureaus
 • Vloeren
 • Toiletten
 • Wasbakken
 • Douches
 • Lift
 • Hal
 • Entree
 • Trappenhuis
 • Keuken
 • Vergaderruimtes

Specialistische klussen

 

De standaard schoonmaakklussen hebben we inmiddels besproken, maar je kunt ook specifieke wensen doorgeven aan een schoonmaakbedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is het wassen van de glazen van een pand. Het is niet netjes als dit er vies uit ziet, zeker wanneer je geregeld klanten of partners over de vloer hebt. Dit geeft een slechte impressie van je kantoor. Gelukkig kan een schoonmaakbedrijf dit voer je uitvoeren.

Ook het schoon houden van de vloer is een taak dat het schoonmaakbedrijf op zich kan nemen. Sowieso wordt de vloer normaal al meegenomen tijdens de reguliere taken. Maar het kan ook zijn dat jouw vloer op een aantal plekken voorzien is van een tapijt. Tapijten moeten van tijd tot tijd gereinigd worden. Doe je dit niet, kan een tapijt erg smerig worden en vies gaan ruiken. Gelukkig kan een schoonmaakbedrijf ook tapijten voor je reinigen.

De hierboven genoemde schoonmaaktaken zijn vooral gericht op de binnenkant van een kantoor. Maar ook voor de buitenkant van een kantoor is het aan te raden om deze goed schoon te houden. Je gevel is immers toch je visitekaartje, de eerste indruk die klanten en partners van jouw kantoor krijgen. Ook gevelreiniging is een specialistische taak die schoonmaakbedrijven voor je kunnen uitvoeren.

Tot slot kan het zijn dat je jouw woning of bedrijfspand laat verbouwen. Een verbouwing laat altijd een hoop rommel achter, wat een flinke klus is om op te ruimen. Ook dit kan een schoonmaakbedrijf voor je doen. Tot slot heb je altijd de optie om te kiezen voor een dieptereiniging. Vooral bij grootkeukens kan dit van meerwaarde zijn.

Wat zijn de gemiddelde kosten van schoonmaken in Amsterdam?

 

In de tabel hieronder kun je meer lezen over de gemiddelde kosten die om de hoek komen kijken wanneer je een schoonmaakbedrijf inschakelt. Zoals je kunt zien, is een eenmalige schoonmaak gemiddeld het duurst, ook wanneer je dit periodiek eenmaal per week laat uitvoeren. Hoe vaker je periodiek per week een schoonmaakbedrijf je huis of kantoor laat reinigen, hoe lager de kosten per uur komen te liggen. Dit is logisch, want als er veel onderhoud gepleegd wordt, hoeft er minder intensief per keer gereinigd te worden.

Aantal maal per week Gemiddelde prijs per uur
Eenmalige schoonmaak € 15,- tot € 30,-
1 € 25,- tot € 30,-
2 € 20,- tot € 25,-
3 € 17,- tot € 20,-
4 € 15,- tot € 18,-

Een aantal facetten zijn van invloed op de uiteindelijke prijs die je per uur moet afrekenen. De hierboven genoemde prijzen zijn immers indicatoren en geen vaste prijzen. Ten eerste is er de grootte van het oppervlak in vierkante meter dan gereinigd moet worden. Daarnaast maakt het soort gebouw uit: bij iemand thuis schoonmaken is net wat goedkoper dan bij een kantoorpand, onder meer omdat een kantoorpand meerdere soorten ruimtes heeft.

Ook het soort ruimte dat schoongemaakt moet worden, heeft invloed op de kosten. Per vierkante meter kost het reinigen van sanitaire voorzieningen meer dan het schoonmaken van een woonkamer of een vergaderruimte. En, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, maakt het een verschil of je voor een eenmalige schoonmaak gaat of voor periodiek schoonmaken. Ook hoeveel keer per week je periodiek laat schoonmaken heeft invloed op de prijs per uur.

Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Schoonmaken in Amsterdam: de voordelen van dit schoonmaakbedrijf

 

Het belangrijkste waar je naar op zoek moet als je een schoonmaakbedrijf in Amsterdam zoekt, is een goede prijs – kwaliteit verhouding. Dat leveren wij. Wij gaan altijd voor 100% tevredenheid voor onze klanten en hier doen wij dan ook onze uiterste best voor. Een schonere omgeving voelt niet alleen fijner, maar is ook beter voor de kwaliteit van leven en voor de gezondheid. Wij leveren een hoge kwaliteit diensten tegen scherpe prijzen.

Daarnaast zijn wij een landelijk opererend bedrijf. Dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam kan ook ingehuurd worden als je in het zuiden van Maastricht woont of als je in het noorden van Friesland woont. Iedereen kan bij ons terecht. Wij geloven namelijk dat iedereen het verdient om van een schone omgeving te kunnen genieten.

Een andere reden waarom wij 100% tevredenheid durven te garanderen, is het feit dat dit bedrijf over vele jaren aan ervaring beschikt. Hierdoor hebben wij een streepje voor op onze concurrentie. Wij weten hoe wij schoon moeten maken, welke middelen hiervoor ingezet worden en hoe we het beste resultaat verkrijgen. Hierbij maken we gebruik van duurzame producten, want ook het milieu is voor ons van belang. Door ons in te schakelen maak je dus ook een groene keuze.

Schoonmaakdiensten van ons schoonmaakbedrijf

 

Benieuwd naar de schoonmaakdiensten die dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam kan leveren? Lees dan snel verder. Op diverse fronten kan een schoonmaakbedrijf je van dienst zijn. Zo kun je zowel je huis als een kantoorpand laten reinigen door dergelijke bedrijven. Schoonmaakbedrijven hebben hier veel ervaring mee en weten voor iedere soort ruimte binnen een gebouw wat nodig is om deze optimaal schoon te maken.

Hieronder kun je meer lezen over de schoonmaakdiensten die dergelijke bedrijven je kunnen leveren. Hierbij maken we onderscheid tussen de diensten voor woningen en de diensten voor kantoren en dergelijken. Tevens sommen we op waarom gebruik maken van deze schoonmaakdiensten de moeite waard is, aan de hand van de voordelen die hieraan verbonden zijn. Ook nemen we een kijkje naar de gemiddelde kosten van de verschillende schoonmaakdiensten van een schoonmaakbedrijf.

Schoonmaakdiensten binnen een woning

 

Er zijn vele schoonmaakdiensten te bedenken die een bedrijf voor je kan uitvoeren binnen je eigen woning. Immers omvat je huis vele ruimtes die elk hun eigen aanpak vereisen. Veelal zijn de vieste oorden binnen jouw woning de keuken en ruimtes waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, zoals het toilet en de badkamer. In de keuken ben je vele dagen van de week, zo niet iedere dag, aanwezig om maaltijden te prepareren bijvoorbeeld. Ook sanitaire voorzieningen gebruik je dagelijks. Dit zijn dan ook de schoonmaakdiensten waar bedrijven de hoogste prijs voor vragen per vierkante meter.

Maar alle ruimtes binnen jouw woning kunnen gereinigd worden aan de hand van schoonmaakdiensten. Zo is er de woonkamer, waar er diverse tafels, kasten en ander soort meubilair staan die stof vangen. Ook in de slaapkamer zijn er genoeg kasten, bedden en vergelijkbare spullen die schoongemaakt moeten worden. En ook ruimtes zoals de gang, hal, werkkamer, hobbykamer en de zolder zijn ruimtes waar een bedrijf je van dienst kan zijn met hun schoonmaakdiensten.

Vaak is het aan te raden om je huis wat aan kant te maken als schoonmakers langs komen, zodat zij overal beter bij kunnen en je huis grondiger kunnen reinigen. Zoals je verderop in de tekst kunt lezen, heb je de keuze tussen een eenmalige schoonmaakbeurt of periodiek schoonmaakonderhoud. Tijdens een eenmalige schoonmaakbeurt wordt er grondiger gereinigd. Periodieke schoonmaak zorgt er voor dat jouw huis er elke week weer goed uit ziet. De keuze is aan jou.

 

Schoonmaakdiensten binnen een kantoor

 

Schoonmaakbedrijven bieden hun schoonmaakdiensten aan particulieren aan, maar ook ondernemers kunnen gebruik maken van de schoonmaakdiensten van dergelijke bedrijven. Wist je dat er nog altijd ondernemingen zijn waar werkgevers hun werknemers inschakelen voor de schoonmaaktaken? Zij moeten tijd en moeite steken in deze taken, waardoor ze niet aan hun werk toe komen. Dit kost een onderneming tijd, arbeidskracht en geld. Onnodig, want er zijn genoeg bedrijven die je hun schoonmaakdiensten aan willen bieden.

Het is dan ook aan te raden dat bedrijven hier gebruik van maken. Zo blijft jouw kantoor optimaal schoon en kunnen je werknemers zich blijven focussen op hun eigen taken. Bovendien zijn dergelijke bedrijven meer gespecialiseerd in het grondig reinigen van diverse ruimtes dan je medewerkers, en weten ze precies welke middelen ze waar het beste kunnen inzetten voor een optimaal resultaat. Daarom is het altijd aan te raden om gebruik te maken van de schoonmaakdiensten van gespecialiseerde bedrijven.

Wat kunnen deze gespecialiseerde bedrijven zoal voor je betekenen qua schoonmaakdiensten? Ten eerste zijn er diverse ruimtes binnen een kantoorpand. Je hebt de kantoren en de vergaderruimtes waar de meeste tijd gespendeerd wordt. Daarnaast zijn er de sanitaire voorzieningen en is er vaak ook een keuken aanwezig waar medewerkers hun lunch maken en een kop koffie zetten. Ook zijn er ingangen waar dag in en dag uit mensen langs komen.

Tevens kunnen er liften aanwezig zijn. Deze worden niet alleen veel gebruikt, maar dit is ook een plek waar veel mensen met hun handen knoppen aanraken. En juist op deze plekken is het van belang dat deze goed schoon zijn. Hetzelfde geldt voor het trappenhuis. Veel mensen pakken de railing vast wanneer ze trap op of trap af lopen. Als oppervlaktes waar mensen vaak met hun handen aan zitten niet goed worden gereinigd, kan dit een hoop viezigheid en zelfs ziektes tot gevolg hebben.

Deze specifieke ruimtes hebben allen zo hun eigen behandeling nodig. Het reinigen van een toilet pak je immers niet hetzelfde aan als het schoonmaken van een bureau. Sommige ruimtes hebben daarnaast ook te maken met hardnekkigere soorten vuil in vergelijking met andere kantoorruimtes. Hier rekenen schoonmaakbedrijven dan ook andere tarieven voor. Tot slot zijn er nog enkele specifieke schoonmaakdiensten die niet tot de standaard diensten behoren.

 

Specifieke schoonmaakdiensten

 

Sommige taken vallen van nature onder een eenmalige dan wel periodieke schoonmaakbeurt. Echter zijn er ook schoonmaakdiensten waar je specifiek om kunt vragen bij een bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is het wassen van de glazen van je pand. Vaak wordt de binnenkant tijdens het onderhoud meegenomen, maar bij de buitenkant is dit niet het geval. Hiervoor kun je ook terecht bij een schoonmaakbedrijf.

Daarnaast kan het zijn dat jouw kantoor (of woning) voorzien is van tapijten. Waar vloeren gereinigd worden tijdens het normale onderhoud, is dit bij tapijten anders. Deze worden oppervlakkig schoongemaakt. Om tapijten in een optimale conditie te houden, dienen ze echter wel van tijd tot tijd grondig gereinigd te worden.

Een ander belangrijk onderdeel van zowel je woning als je kantoor is de gevel. Dit is het visitekaartje, de eerste impressie die bezoekers van respectievelijk je huis of je pand krijgen. Echter kan hier aanslag op ontstaan, soms lichter en soms zwaarder van aard. Ook graffiti kan je gevel bedoezelen. Wat de oorzaak ook is, bij vele schoonmaakbedrijven kun je terecht voor een grondige gevelreiniging. Je gevel zal er weer zo goed als nieuw uitzien.

Voordelen van ons schoonmaakbedrijf

 

Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf die diverse schoonmaakdiensten kan leveren, en dat allemaal voor een goede prijs? Dan moet je bij ons zijn. Wij leveren al jaren kwaliteit aan onze klanten, en dat kunnen we ook voor jou doen. Onze schoonmakers weten precies welke middelen en op welke manier ze ieder vertrek binnen jouw woning of kantoor optimaal moeten reinigen.

Wij zijn een landelijk opererend bedrijf. Dit houdt dat je gebruik kunt maken van onze schoonmaakdiensten waar je ook woont in Nederland. Door onze jaren aan ervaring is geen enkele klus ons te veel. Ook voor meer gespecialiseerde schoonmaakdiensten zoals gevelreiniging of tapijtreiniging kun je bij ons terecht. Door onze vele jaren aan ervaring weten wij elke taak tot een succesvol einde te brengen.

Daarnaast zijn wij een milieubewust bedrijf. Wij hebben groene maatregelen hoog in het vaandel staan. Als bedrijf moet je namelijk laten zien dat je maatschappelijk betrokken bent, en dat zijn wij. Daarom maken wij alleen gebruik van middelen die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Een keuze voor ons bedrijf is dan ook een groene keuze. Benieuwd naar wat de gemiddelde kosten zijn van een schoonmaakbedrijf zoals de onze? Je leest het hieronder.

Gemiddelde kosten van de schoonmaakdiensten van een schoonmaakbedrijf

 

Op zoek naar een indicator van wat een schoonmaakbedrijf je ongeveer zou kosten per uur? In de tabel hieronder vind je het antwoord op je vraag. Deze zijn indicators, de daadwerkelijke prijs kan hoger of lager uitvallen. Zoals je kunt zien, kost een eenmalige schoonmaak (periodiek of niet) je gemiddeld per uur meer dan vaker in de week periodiek laten schoonmaken.

Aantal maal per week Gemiddelde prijs per uur
Eenmalige schoonmaak € 15,- tot € 30,-
1 € 25,- tot € 30,-
2 € 20,- tot € 25,-
3 € 17,- tot € 20,-
4 € 15,- tot € 18,-

Meerdere factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs per vierkante meter die je moet afrekenen. Ten eerste is er het grootte van het gehele oppervlak dat gereinigd moet worden in vierkante meters. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten. Daarnaast maakt het verschil voor de prijs of je jouw eigen woning of een kantoor grondig wil laten reinigen.

Een andere factor die een impact heeft op je uiteindelijke kosten zijn de soorten ruimtes die schoongemaakt moeten worden. Er zijn namelijk ruimtes die een stuk lastiger en tevens een stuk grondiger gereinigd moeten worden. De beste voorbeelden hiervan zijn sanitaire voorzieningen zoals toiletten of douches en de keuken. Vooral bij kantoren zijn dit met afstand de duurste ruimtes, met een gemiddelde prijs tussen de 10 en 20 eurocent per vierkante meter.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er vele soorten schoonmaakdiensten die een gespecialiseerd bedrijf voor je uit kan voeren. Ben je benieuwd of dit schoonmaakbedrijf uit Amsterdam ook iets voor jou kan betekenen? Via onze site kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

 

Schoonmaakster Joanne

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@schoonmaakgigant.nl