Schoonmaak Gigant

Betaalbaar en betrouwbaar

Prijs voor gevelreiniging

Gevelreiniging kan op diverse momenten een optie zijn voor jou. Ten eerste is het mogelijk dat je last hebt van lichte aanslag op je gevel. Dit kan mos of iets vergelijkbaars zijn. Mos lijkt onschuldig, maar het kan in het ergste geval op den duur leiden tot schade aan je gevel. Preventief de gevel reinigen is dan ook een goede manier om in de toekomst schade, en dus extra kosten, te voorkomen. Bovendien ziet je gevel er gelijk een stuk beter uit.

Maar het is goed mogelijk dat het vuil dat aanwezig is al iets hardnekkiger is dan een lichte aanslag. Onze gevels worden immers aan diverse elementen van buiten blootgesteld. Zo hebben minder goed zichtbare elementen zoals uitlaatgassen en dergelijken ook hun impact op je gevel. Verfresten, roet en vergelijkbare soorten vuil behoren tot deze zwaardere soorten vuil. Dit vergt een andere soorten gevelreiniging (later hierover meer).

Helaas kan het ook gebeuren dat jouw gevel op een non-natuurlijke manier aangetast wordt. Het bekendste voorbeeld hiervan is graffiti. Helaas is deze bekladding moeilijk om weg te halen, maar zeker niet onmogelijk. Het vereist alleen een rigoureuze aanpak, waar je verderop in deze tekst meer over kunt lezen. Zijn er al vormen van schade aanwezig op je gevel? In dat geval kun je beter voor gevelrenovatie kiezen.

Hieronder laten we je zien welke soorten gevelreiniging er zijn en met wat voor soort aanslag deze typen corresponderen. Ook laten we je zijn wat de prijs voor gevelreiniging is. In een handige tabel worden de gemiddelde kosten van elke soorten reiniging aan je getoond. Tot slot laten we je zien hoe je de beste prijzen kunt vinden en waarom je, in dat geval, voor onze services moet kiezen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van gevelreiniging?

 

De prijs van gevelreiniging zal afhangen van het type reiniging waar je voor kiest. Stoomreiniging is gericht op lichte aanslag en kost dan ook het minst per vierkante meter. Daarentegen zijn zowel chemische reiniging als zandstralen gericht op hardnekkigere soorten vuil en bekladding, waardoor deze twee type reinigingen ongeveer even veel kosten gemiddeld. In de tabel hieronder kun je meer lezen over de gemiddelde kosten die gepaard gaan met het reinigen van je gevel.

Type reiniging Type aanslag Gemiddelde kosten
Stoomreiniging Lichte aanslag (bijvoorbeeld mos) € 5,- per vierkante meter
Chemische reiniging Verfresten, roet of vergelijkbaar vuil € 15,- per vierkante meter
Zandstralen Hardnekkig vuil en bekladding zoals graffiti € 15,- per vierkante meter

Stel je voor: je hebt alleen last van lichte aanslag en je wilt je gevel daarom laten reinigen met stoom. Het oppervlak van jouw gevel bedraagt in totaal 55 vierkante meter. De gemiddelde kosten van stoomreiniging zullen dan voor jou uitkomen rond de 55 vierkante meter x 5 euro = 275 euro. Maar stel dat je één van de zwaardere varianten nodig hebt, omdat de aanslag heftiger is of omdat je muur beklad is met graffiti. In dat geval zullen de kosten uitkomen op 55 vierkante meter x 15 euro = 825 euro. Alleen de kosten lijken al een goede reden om te grijpen als de aanslag nog licht is, tenzij het niet anders kan natuurlijk.

Welke soorten gevelreiniging kan ik kiezen?

 

Je hebt hierboven kunnen lezen dat er meerdere redenen kunnen zijn om je gevel te laten reinigen. Het kan zijn dat je last hebt van lichte aanslag en je verder aanslag (en eventuele schade) wilt voorkomen. Maar het kan ook zijn dat je last hebt van wat zwaardere aanslag. En helaas kan het ook zijn dat je woning beklad is, bijvoorbeeld met graffiti. Elk type aanslag vereist een andere aanpak.

Maar er kunnen daarnaast nog een hoop andere redenen zijn om voor gevelreiniging te kiezen. Ten eerste is de prijs van gevelreiniging over het algemeen betaalbaar, mits je natuurlijk voor een bedrijf kiest met de juiste prijs – kwaliteit verhouding (later hierover meer). Daarnaast kun je potentiële schade voorkomen door je gevel te laten reinigen. Mos is hier een goed voorbeeld van. Dit ziet er onschuldig uit, maar in combinatie met vorst kan dit mos gaan uitzetten en leiden tot breuken en scheuren in je gevel. En dat zal leiden tot veel hogere kosten dan de prijs van gevelreiniging.

Door schade te voorkomen kan de gevel je woning ook beter beschermen. Schade aan je gevel heeft namelijk ook zijn invloed op de situatie binnen. Zo kunnen elementen als vocht bij de binnenmuur geraken, en bovendien is je huis tevens minder goed geïsoleerd. Hierdoor zul je meer moeten stoken, wat hogere kosten op de energierekening als gevolg heeft. Door je gevel te reinigen, hoe erg de aanslag ook is, voorkom je dergelijke problemen en kosten.

Bovendien voorkom je op deze wijze eventuele gezondheidsproblemen. Vocht kan leiden tot schimmelplekken, wat weer tot diverse andere soorten problemen kan leiden. Bovendien kan de lucht binnen je woning aangetast worden. Een gevel heeft namelijk te maken met bacteriën. Hier heb je normaal gesproken geen last van, omdat deze niet naar binnen kunnen komen. Wanneer dat wel kan, loop je dus een gezondheidsrisico. Het reinigen van de gevel doe je dus ook uit eigenbelang.

Daarnaast verleng je de levensduur van je gevel. Schade wordt voorkomen, en na een reiniging ziet jouw gevel er weer zo goed als nieuw uit. Bovendien kun je de stevigheid en algehele bescherming van je gevel verbeteren door gevelreiniging in combinatie met impregnatie uit te voeren. Zo lijkt je gevel weer zo goed als nieuw, maar dan nog beter. Een aangename bijkomstigheid hiervan is dat je woning in waarde zal stijgen. Jouw huis straalt tussen de huizen van anderen, en lijkt nieuwer dan de andere woningen in de buurt. Dat is de kracht van gevelreiniging. Maar welke soorten gevelreiniging zijn er zoal?

 

Stoomreiniging

 

Binnen je woning kun je gebruik maken van stoomapparaten om bijvoorbeeld vloeren schoon te maken. Maar ook voor de gevel kan er gebruik gemaakt worden van stoomreiniging. Dit is de goedkoopste vorm van reiniging en wordt vooral ingezet voor het verwijderen van lichte aanslag. Hierbij wordt water verwarmd tot een temperatuur hoger dan 100 graden Celsius. Hierna kan het in de vorm van stoom, aan de hand van een hogedrukspuit, tegen de gevel worden gespoten om zo de lichte aanslag te verwijderen.

 

Chemische reiniging

 

Helaas kan het zijn dat het type aanslag op je gevel iets hardnekkiger is dan mos. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld resten van verf, roet of vergelijkbaar vuil. In dat geval zal je gevel ook een iets heftigere soort reiniging nodig hebben. Die is er, in de vorm van een chemische reiniging. Hierbij wordt water met een chemisch goedje gemixt en vervolgens op de gevel aangebracht. Dit chemische water is zo sterk dat vele soorten heftig vuil verwijderd kunnen worden.

 

Zandstralen

 

Tot slot is zandstralen één van je opties als het gaat om gevelreiniging. Zoals de naam al aangeeft, wordt hierbij water vermengd met zand waarna het met een hogedrukspuit tegen de gevel aan wordt gespoten. Alhoewel zand de norm is, zijn er ook andere mogelijkheden. Zandstralen wordt vooral gebruikt wanneer je gevel beklad is met iets, in vele gevallen gaat het hierbij om graffiti. Je hebt je opties kunnen lezen, maar wat zijn de prijzen per soort gevelreiniging?

Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur antwoord en gegarandeerd het voordeligst!

Hoe en waar vind ik de beste gevelreiniging prijs?

 

De zoektocht naar de beste prijs voor gevelreiniging kan soms nog een behoorlijke kluif zijn. Immers zijn er vele aanbieders op dit vlak. Gelukkig leven we in het internet tijdperk, en is het daardoor eenvoudiger dan ooit om de beste prijs voor gevelreiniging te vinden. Via de websites van specialisten kun je namelijk gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Deze kun je vervolgens onderling vergelijken, waarna je de laagste prijs voor gevelreiniging zo gevonden hebt.

Echter is de prijs niet de enige factor waar je naar moet kijken. Een lage prijs klinkt je misschien goed in de oren, maar je wilt ook dat het werk naar behoren wordt uitgevoerd. In het slechtste geval kan het zelfs zo zijn dat een slecht uitgevoerde reiniging je extra kosten gaat opleveren. Dat wil je natuurlijk niet. Lees je daarom goed in over het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan en probeer online recensies van voorgaande klanten te lezen. Zo weet je snel genoeg of hun diensten de moeite waard zijn en resultaten opleveren.

Maar deze zoektocht kun je jezelf besparen door gebruik te maken van onze diensten. Wij bieden je niet alleen een scherpe prijs, maar hier staat ook een hoge kwaliteit gevelreiniging tegenover. Deze hoge kwaliteit durven wij te garanderen dankzij onze jarenlange ervaring. Iedere type reiniging is door de jaren heen vaak aan bod gekomen, zodat iedere gevel, hoe vies deze ook is, een klusje is dat wij kunnen klaren.

Bovendien zijn we een specialistisch bedrijf dat in het hele land opereert. Of je nu in het topje van Groningen of in het zuiden van Limburg woont, bij ons kun je terecht voor het verwijderen van allerlei soorten aanslag van je gevel. Hierbij maken wij gebruik van hoogstaande materialen voor het beste resultaat. Benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Via onze site kun je eenvoudig en snel een gratis offerte geheel vrijblijvend aanvragen. Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht via de mail of telefoon.

Redenen om te kiezen voor gevelreiniging

 

Een eerste reden om te kiezen voor gevelreiniging is om te voorkomen dat vuil kan leiden tot schade. Zelfs lichte vormen van vervuiling kunnen op den duur schade aan je gevel tot gevolg hebben. Een goed voorbeeld hiervan is mos. Door vorst kan mos gaan uitzetten, waardoor breuken en scheuren in de buitenmuur kunnen ontstaan. En dan ben je nog verder van huis, want dit levert je onnodig extra kosten op. Preventief reinigen is dan ook een aanrader.

Maar het kan ook zijn dat je jouw gevel er vies uit vindt zien. Er zijn diverse soorten aanslag die jouw gevel kunnen aantasten. In sommige gevallen gaat het om lichte aanslag, maar ook zwaardere soorten vuil zijn mogelijk. En dat ziet er nu eenmaal niet goed uit. Een gevelreiniging kan jouw gevel weer laten stralen als vanouds. Dus ook om esthetische redenen kun je kiezen voor het reinigen van je gevel.

Tot slot is een vaak genoemde reden om te kiezen voor gevelreiniging wanneer er bekladding plaats heeft gevonden. Helaas kan het gebeuren dat graffiti op de voorkant van een woning of gebouw geklad wordt. Dit is niet alleen erg vervelend, maar graffiti is tevens lastig om te verwijderen. Maar het is niet onmogelijk. Een specialist heeft de methode om dit van een gevel verwijderd te krijgen. Dat is één van de voordelen van het inhuren van een specialist voor gevelreiniging. Welke voordelen zijn er nog meer?

Gevelreiniging en impregnatie: een aanrader?

 

Een andere taak die vaak samen met gevelreiniging wordt uitgevoerd is impregnatie. Gevelreiniging is een manier om schade te voorkomen, maar dankzij het impregneren van je gevel is deze nog beter bestand is tegen diverse omstandigheden. Door een gevel te impregneren wordt voorkomen dat een gevel nog vocht op kan nemen dan wel door kan laten. Dit zal in de toekomst een hoop vochtproblemen voorkomen. Gemiddeld kost het impregneren van een gevel je tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter kosten.

De definitie van gevelreiniging

 

Eigenlijk zegt de term zelf je al een hoop: een gevelreiniging is een taak voor een specialist waarbij de gevel van je woning wordt schoongemaakt. Aanwezige soorten vuil of bekladding worden verwijderd, wat je een geheel schone gevel zal opleveren. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende methodes, veelal afhankelijk van de soort en mate van vervuiling die aanwezig is. In welke gevallen kies je voor gevelreiniging?

Schoonmaakster Joanne

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@schoonmaakgigant.nl